Marc Fleuren
De Echte Bakker

Niet zo maar een oliebol

De bakkers Gommans en Fleuren zijn beslist geen ‘koekebakkers’. Dat bewees men wel in 2014 toen de titel ‘De Beste Oliebol van Nederland’ binnen het Echte Bakkersgilde in de wacht werd gesleept. Gildemeester Chris Scholtens: “De winnende oliebollen zijn bijzonder goed. De structuur is perfect waardoor de oliebol heel lekker afhapt, niet te vet is en heerlijk smaakt.

Beste oliebol van Nederland 2014!

Wageningen – Het concept ‘De Echte Oliebol’ van de Echte Bakkers Marc Fleuren, met winkels in Roermond en Baarlo èn Gommans, met winkels in Sevenum, Venray, Swalmen en Boxmeer is eerste geworden in de landelijke oliebollenkeuring van het Echte Bakkersgilde. Fleuren en Gommans hebben eind vorig jaar hun krachten gebundeld en gezamenlijk een oliebollenlijn opgezet, resulterend in een eerste èn derde plaats in deze prestigieuze wedstrijd van het Gilde. Samenwerking loont!

De tweede plaats ging naar Nijkamp, De Echte Bakker met winkels in Holten en Zutphen. Martin Nijkamp staat al zes jaar in de top 2 van deze competitie en bewijst hiermee dat hij een heel goede vakman als het gaat om oliebollen bakken.

Perfecte structuur

De afgelopen weken konden alle Echte Bakkers van Nederland hun oliebollen laten keuren in Wageningen. Deze competitie is de oudste binnen het Echte Bakkersgilde. Gildemeester Chris Scholtens, productspecialist als het gaat om oliebollen, keurde dit jaar 99 inzendingen. Scholtens: “De winnende oliebollen zijn erg goed. De structuur is perfect waardoor de oliebol heel lekker afhapt, niet te vet is en heerlijk smaakt.”

Samenwerken loont

Voor Fleuren is het super om na 6 jaar weer de prijswinnende oliebol te hebben. In 2008 werd hij individueel ook eerste in deze competitie. In de tussenliggende jaren nam Fleuren een winkel over in Roermond en verhuisde zijn bakkerij daar naartoe. Om de capaciteit van de oliebollenlijn op peil te krijgen was een forse investering nodig. Marc: “Ik kwam in gesprek met collega Echte Bakker Bas Gommans en al snel bleek dat we dezelfde ideeën hadden. Anderhalf jaar geleden kochten we een nieuwe oliebollenlijn en zijn samen opgetrokken in de ontwikkeling ervan. Met deze eerste en derde plaats blijkt maar weer dat samenwerken loont.”

Ook Bas Gommans reageert erg blij. “We zijn al in september begonnen met proef draaien. Het is een kwestie van blijven letten op de details en steeds opnieuw proberen. Geweldig dat onze inzet zo beloond wordt,".

 
 

Marc Fleuren, De Echte Bakker

Julianalaan 10
6042JG Roermond
0475329823

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 07:45 - 15:00
zondag Gesloten